GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-06-2024 11:12

RİZE’DE SU ÜRÜNLERİ ÜRETİCİLERİNE DESTEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLMEYE BAŞLANDI

Rize’de Su Ürünleri Üreticilerine Destek: Modernizasyon ve Soğuk Hava Odası Projeleri Hayata Geçirildi. Su ürünleri altyapısının geliştirilmesi programı kapsamında, Rize Tarım İl Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğiyle yürütülen “Rize İli Alabalık Tesisleri Modernizasyonu” ve “Soğuk Hava Odası Kurulumu” projeleri çerçevesinde üreticilere ekipmanlar dağıtıldı

RİZE’DE SU ÜRÜNLERİ ÜRETİCİLERİNE DESTEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLMEYE BAŞLANDI

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törene Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç ve üreticiler katıldı. Rize ili Geleneksel Kıyı Balıkçılarının ve Kooperatiflerinin fiziksel kapasitelerinin geliştirilmesi kapsamında “Soğuk Hava Odası Kurulumu Projesi” için 1 milyon 260 bin TL, ilimizde faaliyet gösteren su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin teknik ekipman desteği ile daha sağlıklı yetiştiricilik yapmalarının sağlanması ve atıl duruma düşme riski bulunan tesislerin desteklenmesi amacıyla “Rize İli Alabalık Tesisleri Modernizasyonu” projesi için ise 9 milyon 165 bin TL değerindeki ekipman üreticilere dağıtıldı.

“Soğuk Hava Odası Kurulumu Projesi” kapsamında 6 adet soğuk hava deposu dağıtılırken, “Rize İli Alabalık Tesisleri Modernizasyonu” için ise kuluçka dolabı, yavru yalağı, balık taşıma tankı, yumurta seçme makinesi, balık boylama makinesi, balık kepçesi, kepçe üstü tartı aleti ve pH metre dağıtımı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Rize Valisi BAYDAŞ, “Bugün su ürünleri üretiminin birçok alanında teknolojiyi kullanıyoruz. Bu sektör, özellikle ihracat imkanıyla birlikte çok daha hızlı büyüyor ve ciddi bir gelişme sergiliyor. Geçtiğimiz günlerde İskandinav büyükelçilerini ilimizde misafir ettiğimizde Norveç büyükelçisi, artık Norveç somonu markasının yanında Türk somonunun da bir marka olarak bulunduğunu ifade etti. Dünyada artık Türk somonu ve Karadeniz somonu tercih ediliyor. Rize’miz bu üretimde söz sahibi şehirlerden bir tanesidir. Ayrıca derelerimizde çeşitli endemik türlerimiz var. Bunların da daha geliştirilmesi ve muhafaza edilmesiyle ilgili çok ciddi adımlar atılıyor. Bu adımların her birinde DOKAP başkanımızı yanımızda gördük. Bugün de DOKAP başkanlığımız aracılığıyla üreticilerimize malzeme desteği yapacağız. Hayırlı olsun. Adım adım üzerine koyarak bunlara devam edeceğiz” dedi.

AdminAdmin