GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-06-2024 07:13

ÇAYKUR’DAN BACA DUMANI VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ AÇIKLAMASI

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden çay fabrikalarında üretim aşamalarında açığa çıkan toz ve baca dumanının çevreye vermesi muhtemel olumsuz etkilerin oluşmaması için yapılan çalışmalarla ilgili basın açıklaması yapıldı.

ÇAYKUR’DAN BACA DUMANI VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ AÇIKLAMASI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Teşekkülümüz çay fabrikalarında üretim aşamalarında açığa çıkan toz ve baca dumanının çevreye vermesi muhtemel olumsuz etkilerin oluşmaması için yıllar içerinde ayrılan yatırım kaynaklarıyla sürekli teknik iyileştirmeler yapılarak bugünlere gelinmiş ve zaman içerisinde fabrikalarımızın tamamında çoklu toz toplama filtreleri kurularak koruyucu ve önleyici bir sistem oluşturulmuştur.

Bilindiği üzere üretim atıkları ve kirlilik gibi evrensel konularla mücadele ve karar keyfiyeti işletme yetkililerine bırakılmadan devletimizin sorumlu ve ilgili birimleri tarafından sıkı takibi yapılmaktadır. Üretim yapılan işletmelerimizle ilgili olarak Çevre İl Müdürlüklüleri tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve özellikle çevreye salınan toz ve duman ölçümleri periyodik olarak kontrol edilmekte ve buna göre izin belgeleri alınmaktadır. Resmi izin belgesi olmadan faaliyet gösteren işletmemiz bulunmamaktadır.

Bugün itibariyle bütün işletmelerimizde toz ve duman atıklarının zararlarını minimize eden sistemler mevcut olup özellikle Çamlıhemşin ve İkizdere fabrikalarımızda toza ve dumana karşı en modern sistemler yer almaktadır. Teşekkülümüz tarafından sunulan proje tekliflerimize karşılık Dünya Bankasından sağlanan hibelerle iki fabrikamızda kurulan hassas sistemler neticesinde zararlı içerik barındırmadan duman salınımı yapılmaktadır. Bu işlem esnasında aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlanmaktadır.

Nasıl ki Teşekkül olarak çay tarımının ve sanayisinin baş aktörü olarak üreticimizin yanında durarak çay tarımının geliştirilmesi ve daha iyi şartlarda geleceğe taşınması için çaba sarf ediyorsak; çevre kirliliği gibi hassas konularda da üreticilerimizin, halkımızın yanında ve onların menfaatleri gereği iyileştirme çalışmaları yapmaktayız. Fabrika bacalarımızdan çıkan dumanın görünümü değil, esas olan çoklu filtrelerden geçerek salınan dumanın içerik olarak zararsız olup olmadığıdır ki bunu da maksimum seviyelerde sağlamaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

AdminAdmin