EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-06-2024 11:16

ÇAYELİ YAZARLIK OKULUNUN "YAZARLIĞA İLK ADIM VE AŞURE HİKÂYE KİTABI TANITIM PROGRAMI" GERÇEKLEŞTİ

Çayeli Gençlik Merkezi Müdürlüğünde gerçekleşen programa Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Çayeli Belediye Başkan vekili Yaşar Sarıibrahim, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Geçit, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Kesici çok sayıda davetli, yazar, şair ve öğrenci velileri katıldı.

ÇAYELİ YAZARLIK OKULUNUN

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

 

Yazarlığa ilk aldım programda Çayeli Yazarlık Okulundaki eğitim süreciyle ilgili görselin sunumuyla başladı. Ardından eğitim süreci yöneten eğitimci yazar Cengiz Azman Çayeli Yazarlık Okulunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren konuşmasını yaptı. Konuşmasında, 20 genç yazara çok boyutlu bir yazarlık eğitimi verdiklerini ifade ederek destek veren, katkı sunan herkese teşekkür etti.  Program öğrencilerin özel yazma uygulamalarından oluşan hikâye oratoryosunun sahnelenmesi, hikâyelerin okunması, Altın Kalem ödül videosunu sunumu, öğrencilerin, velilerin konuşmaları ile devam etti.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi konuşmasında, "Rize'de okuma ve yazma konusuna özel bir önem verdiklerini, Çayeli Yazarlık Okulunda Cengiz Azman hocamızın yaptığı çalışmaları hasadının çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel konusmasında, Çayeli'nin özel bir potansiyeli olduğunu, bu potansiyelin ortaya çıkarılması için verilen emeklerin yeni cevherleri keşfetme adına güzel sonuçlar ortaya koymasının mutluluk verici olduğunu belirterek Çayeli Yazarlık Okulundan Cengiz Azman'ın yaptığı çalısmayla bu anlamda değerli olduğunu ifade etti. Öğrencilerin yazma performansı ve Aşure hikâye kitabının ortaya çıkmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti. 

Programın sonunda öğrencilere Çayeli Kaymakamı ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından başarı belgeleri verildi. Genç yazarlara Aşure hikâye kitabınının yanısıra Çınar ve Risayder  dernekleri tarafından hazırlanan kitaplar hediye edildi.

Öğrencilerin Aşure hikâye kitabını davetliler için imzalamasıyla program son buldu. Çayeli Yazarlık Okulu 10 Şubat 2024 tarihinde Çayeli Kaymakamlığı ve Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çayeli Gençlik Merkezi bünyesinde Eğitimci/Yazar Cengiz Azman tarafından tamamen gönüllülülük esasayla ücretsiz olarak verilen yazarlık eğitimleri vermeye başladı. Dört ay süren eğitim sürecinde yazar adaylarına çok boyutlu yazarlık eğitimleri verildi. Çayeli'nde 7 farklı okuldan 20 yazar adayının katıldığı eğitimlerde teorik eğitimlerin dışında farklı mekânlara eğitici gezilerin ve kahvaltı programlarının düzenlenmesi, yüz yüze ve uzaktan bağlantı ile farklı şehirlerden canlı bağlantı yöntemiyle bağlanan yazar, şair, editör, akademisyen, gazeteci, TV ve Radyo programcısı-sunucusu, yayınevi genel yayın yönetmeni gibi geniş bir yelpazede alanının uzmanıyla eğitimler desteklendi. Yazar adaylarının bir yandan yazarlık kültürlerinin ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi sağlanırken diğer yandan kariyer olarak donanımlı hane getirilmeleri hedeflendi.

Çayeli Yazarlık Okulu ve eğitimci yazar Cengiz Azman "2024 yılı en başarılı yazarlık okulu ve yazar öğretmeni" seçilerek Altın Kalem ödülü almaya değer görüldü. Ödül 25 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlenen törende Cengiz Azman'a teslim edildi. Çayeli Yazarlık Okulu Rize ve Çayeli'nin potansiyelini ortaya koyma noktasında önemli destekler gördü. Bu kapsamda alanında başarılı onlarca hemşehrimiz tarafından desteklenildiği öğrenildi.

Süreç içerisinde yapılan özel yazma uygulamalarından oluşan yüze yakın hikaye ve şiirin yer aldığı "AŞURE" isimli hikâye kitabının basımı gerçekleştirildi. Kitabın basımı Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'nin bizzat ilgilenmesiyle  Muzaffer Yılmaz ve Saadettin Yılmaz tarafından gerçeklestirildi. 

Kitabın ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtılacağı öğrenildi. Çayeli Yazarlık Okulu tamamen gönüllülük esasıyla ve ücretsiz olarak yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber yeni öğrenci grubuyla eğitimlerine devam edeceği bildirildi.

AdminAdmin