GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-06-2024 11:10

ANZER BALINDA SAHTE ÜRETİMLERE KARŞI HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATILDI

Sahte Üretimlere Karşı Hukuki Mücadele Başlatıldı... Barkodlu ürün Tercih Edin❗

ANZER BALINDA SAHTE ÜRETİMLERE KARŞI HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATILDI

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize, İkizdere İlçesi Anzer Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı makamında ziyaret ederek, şehrimizin coğrafi işaretli ürünü olan Anzer Balı’nın sahte üretimleriyle ilgili başlatmış oldukları yasal süreç hakkında bilgiler verdi.

Muhtar Güzel, son zamanlarda özellikle büyükşehirler olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinde, içerisinde Anzer ile alakası olmayan, herhangi bir tahlile tabi tutulmamış, coğrafi işareti bulunmayan balların #AnzerBalı ismi altında fazlasıyla piyasaya sürüldüğünü ve bu konuyla ilgili yasal süreç başlattıklarını belirtti.

Vali Baydaş, şehrimizin coğrafi tescilli ürünü olan “Anzer Balı” markasının korunması gerektiğini ve bu konuyla ilgili başlatılan yasal sürecin takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Coğrafi tescilli markamız olan Anzer Balımız mühürlü ve barkotlu ambalajlarla takip edilebilir. Taklit edilen ve bu kurallar ihlal edilerek üretilen ballardan uzak durmamız lazım. Bu konuyla ilgili hem muhtarımız hem de ilgili arkadaşlarımız yasal süreçler başlatıyorlar. Biz de bunun takipçisi olacağız. Çünkü Anzer Balı şehrimize ait önemli bir markadır. Bu markayı muhafaza etmek için kaçak ve illegal yollarla yapılan üretimleri takip etmemiz lazım. Gerçek Anzer Balı kavanozunun kenarında hem mühür hem de ürün takibini yapabileceğimiz bakanlık logolu barkod vardır. Gerçek Anzer Balı kullanalım.” dedi.

AdminAdmin